top of page

Dagindeling & extra's

Dagbesteding Klimmen

De dag begint bij ons met het ophalen van onze cliënten. Bij aankomst starten we met een koffiemoment waarin de sociale contacten worden gestimuleerd. Vervolgens kijken wij naar de taakverdeling van de dag. Wij hebben een hobbyboerderij waar de dieren verzorgd mogen worden maar ook een moestuin voor de groene handjes onder ons. Tevens steken onze cliënten de handen uit de mouwen bij Parketvloerenhuis.

 

Rond tien uur gaan de cliënten aan de slag met hun taken. Waarbij zij sturing en begeleiding krijgen van de begeleiders. Om twaalf uur is het tijd voor de lunch. Deze wordt zelf meegebracht door onze cliënten. De lunch wordt regelmatig aangevuld door ons met een lekker huisgemaakt soepje of een gekookt eitje. De middag wordt ingevuld met andere activiteiten denk hierbij aan creativiteit of juist iets gericht op bewegen. Doe je liever een spelletje of wil je genieten van de mooie omgeving dan kan dit ook! Om twee uur is het dan alweer tijd voor een koffiemoment om de dag gezellig af te sluiten. Het vervoer wordt door ons zelf geregeld. 

Extra's

Online Club

Recent zijn we gestart met een nieuwe aanvulling in ons aanbod van dagbestedingen: de Online Club. Deze activiteit is geïnspireerd op het concept van een schoolkrant, waarbij cliënten de mogelijkheid krijgen om met de computer te werken. Dit aanbod is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe generatie cliënten die graag gamen en diverse computerwerkzaamheden doen. Ze kunnen deze digitale activiteiten combineren met onze andere binnen- en buitenactiviteiten. We hebben enkele computers klaarstaan en volgen strikt de AVG-normen om privacy en veiligheid te waarborgen. Zo ontstaat een klein mediabedrijfje gerund door cliënten met een verstandelijke beperking (VG).

  • YouTube-kanaal: Cliënten krijgen de kans om te werken aan ons eigen YouTube-kanaal. Ze kunnen hun eigen leuke en creatieve filmpjes maken en deze delen met een breder publiek.

  • Facebook& Instagram pagina: Onder toezicht kunnen cliënten een eigen Facebookpagina beheren. Hier kunnen ze updates, foto's en video's plaatsen, en interactie hebben met volgers.

  • Bloggen en Vloggen: Cliënten kunnen bloggen en vloggen over hun dagelijkse belevenissen, hobby's en interesses, en zo hun schrijf- en presentatietechnieken verbeteren.

  • Grafisch Ontwerpen: Voor de creatieve geesten is er de mogelijkheid om te leren hoe ze grafische ontwerpen kunnen maken voor sociale media, posters, en video's.

  • Computerwerkzaamheden: Naast de mediaprojecten kunnen cliënten ook verschillende computerwerkzaamheden uitvoeren, zoals het bewerken van foto's en video's, het ontwerpen van presentaties en het onderhouden van digitale bestanden.

Online club Dagbesteding Klimmen
Keetclub Dagbesteding Klimmen

Keet Club

Keetclub voor avondactiviteiten

Voor ontspanning in de avond hebben we een keetclubje opgericht.

Dit biedt onze cliënten de mogelijkheid om sociale contacten te onderhouden en samen te genieten van etendiverse uitjes en activiteiten in de avonduren.

Wil je meer weten over de Keet Club, klik dan HIER!

bottom of page